Over mij

Mijn naam is Pien (Bal-Joosse), ik ben gezins-en relatietherapeut (ook wel systeemtherapeut). Ik ben getrouwd en heb twee dochters, een tweeling.

Ik doe mijn werk al jaren met veel plezier, ik word blij van praten met mensen, ze echt leren kennen en samen onderzoeken hoe het komt dat het gaat zoals het gaat. Ik geloof dat het verhaal wat mensen over zichzelf vertellen geen statisch gegeven is maar aan verandering onderhevig. En precies hier zitten er verandermogelijkheden. Deze exploreren en onderzoeken we.

There is a crack in everything. That’s how the light gets in
(Leonard Cohen)

Voor mij is het doel van therapie dan ook dat de mens, de partners en het gezin elkaar beter leren  begrijpen, dat de communicatie wordt verbeterd zodat iedereen met elkaar, op hun eigen manier verder kan. Niet alleen het zoeken naar de oorzaken staat centraal maar ook het samen zoeken naar krachten en mogelijkheden.  Naast praten gebruik ik ook creatieve middelen en spel. Beelden spreken soms meer voor zich dan alleen taal en voor kinderen maakt dit het leuker en kunnen zij zich beter uitdrukken.

Werkervaring

Ik ben naast systeemtherapeut ook kunstzinnig therapeut. Ik vind het leuk en zinvol deze te combineren.  Ik werk naast mijn eigen praktijk ook als systeemtherapeut binnen curium/LUMC. Dat doe ik in het JOT/FACT. Hiervoor werkte ik als systeemtherapeut in een wijkteam bij GO! voor jeugd in Boskoop. Daarvoor werkte ik bij Centrum Autisme Kinder en Jeugd (Oegstgeest Rivierduinen) en binnen een Jeugd en Gezinsteam. Ik heb inmiddels veel ervaring met hele verschillende hulpvragen en problematieken.


Wat anderen over mij zeggen

I:

“fijn om gehoord en gezien te worden, we hebben kritische vragen gekregen om over na te denken. Bedankt dat je ons verder hebt geholpen”

S:

 “We zaten vast in onze relatie en via een collega van Pien, werden het eerste gesprek gepland. Wat ik superspannend vond. We konden het toch wel zelf oplossen?

Ik voelde me gehoord, niet anders dan een ander en mocht zijn wie ik ben.

Je had oog voor ons als individu met het gedoe op persoonlijk vlak, maar je wist ons weer aan elkaar te verbinden.

We zijn weer op een andere manier naar elkaar gaan kijken, gingen weer luisteren en spraken ons uit over wat we voelden en hoe situaties voor ons als individu waren geweest.  Heel eenvoudig doordat Pien af en toe een opmerking gaf of kritische vraag stelde.

Onze jeugd en ook pittige situatie in ons gezin zal ons altijd op een bepaalde manier blijven achtervolgen, maar door de gesprekken zijn we weer nader tot elkaar gekomen. We werden gehoord, de onderwerpen die wij belangrijk vonden kwamen aan bod, maar er was ook voldoende ruimte om zelf inbreng te hebben of situaties te schetsen. 

Pien is echt aan te raden, de ontspannen, veilige en huiselijke sfeer, met een vleugje humor zijn voor ons zeer waardevol geweest. Het heeft onze relatie versterkt, we zijn er nog niet, maar met de tools die we nu hebben, kunnen we zelfverzekerd verder”.

T:

“Pien luistert goed heeft begrip ze komt met goede vragen waardoor je getriggerd wordt. We vonden het altijd fijn om bij Pien te komen, voelden ons op ons gemak en hebben zeker wat gehad aan de sessies”.

P

“Af en toe heb je wat begeleiding en sturing nodig om samen verder te komen. Daarin zijn we door jou naar tevredenheid geholpen”.

E

“Beste Pien, hartelijk dank  voor jouw goede zorgen en hulp bij de vaak moeilijke en pijnlijke gesprekken. Je wist uitstekend sturing te geven en de juiste vragen aan ons beiden te stellen hierdoor heeft ons huwelijk toch weer toekomst”

Hele fijne persoonlijkheid die zeer goed weet d.m.v. op een serieuze, vrolijke, empathische wijze door te dringen bij pubers waardoor ze zich begrepen voelen.

Petra (moeder Lili)

Iemand die het snapt

Fijn, prettig, maar ook relativerend en gezellig

Sandra (moeder Nora)

Spontaan, verteld ook dingen over zichzelf en dat geeft mij het gevoel dat ik meer kan vertellen

Kim 17 jaar

Wat wij allebei zo fijn vonden is dat je echt een veilige plek voor ons hebt gecreëerd waar alles gezegd kon worden, waar er ruimte was om dit door te gaan. Ik heb bij elke sessie het idee gehad dat je feilloos aanvoelde wat er op dat moment nodig was, waar de meeste aandacht naar uit moest gaan. Je oefeningen/experimenten hielpen heel erg om weer lucht te creëren en om op een andere manier te gaan kijken naar wat er voor ons lag. Voor mij geldt echt dat ik na elke sessie verbaasd was hoeveel het deed en hoeveel stappen we daarna konden zetten.

“Na jarenlange therapie gehad wat niks opleverde, en na 5 gesprekken met jou werd de vinger op de goeie plek gelegd. Je bent een lief, doortastend, geduldig en fijn mens om mee in gesprek te zijn. Het leuke aan jou is je nieuwsgierigheid en hoe je betrokken meedenkt. Het voelde op een ontspannen manier ‘even op de koffie’ bij Pien. Ook al waren de gesprekken van een ander niveau dan die je werkelijk bij de koffie deelt, het belangrijkste is dat het veilig voelde. Ik kan niet anders zeggen dat ik je een mooi mens vind en dat je je vak echt goed verstaat!! Ik zou jouw aan iedereen aanbevelen die even een spiegel nodig heeft om aan zich zelf te werken!!! Dank je wel Pien voor alles !!!!”